image00003-772x772px

ΒΑΝΕΣΑ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ

Founder, Motivational Speaker & Environmental Communicator

Η ΒΑΝΕΣΑ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ είναι μητέρα δύο αγοριών και μια γυναίκα που κυριολεκτικά «πήρε τα βουνά» και έφτασε την άνοιξη 2019 – με την πρώτη ελληνική γυναικεία ομάδα – στην κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Παρόλο που τα τελευταία 17 χρόνια, το Μάρκετινγκ και οι Πωλήσεις αποτελούν τον πυρήνα της επαγγελματικής της πορείας, καθώς εργάζεται ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνικές εταιρείες, η προσωπική της εξέλιξη επηρεάστηκε από την αγάπη της για τη φύση, το διαλογισμό, την ορειβασία και τα μακρινά ταξίδια.

Το 2004 έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ) όπου ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού και πλέον βοηθά περιστασιακά ως αρχηγός στις αναβάσεις και τις πεζοπορίες. Στο πλαίσιο της ορειβατικής της δράσης έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού με στόχο την επίτευξη του διεθνούς project “7 SUMMITS” έχει ταξιδέψει στις 6 από τις 7 ηπείρους και έχει ανέβει στις υψηλότερες κορυφές τους.

Στα βουνά της Ελλάδας και του κόσμου εδραιώθηκε ο σεβασμός για τη φύση και η ανησυχία της για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η αναζήτηση για ένα καλύτερο μέλλον συμπορεύτηκε με την αναζήτηση για ένα καλύτερο εαυτό, με επίγνωση και ενσυνειδητότητα. Πλέον, ως εκπαιδεύτρια mindfulness, ειδικεύεται σε τεχνικές διαλογισμού στην ύπαιθρο που ενισχύουν τη συγκέντρωση, την ενσυναίσθηση και τη θετική ψυχολογία.

To Νοέμβριο του 2019 ίδρυσε τον οργανισμό “A Woman Can Be” γιατί πραγματικά πιστεύει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι…ο,τιδήποτε βάλει στόχο να γίνει.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

Coach & Advisor

Η ΆΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, μα δεν ασχολήθηκε ποτέ αμιγώς με τα νομικά. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κορίτσι με τρία –ναι, 3- αγόρια αδέρφια. Έτσι, από νωρίς αρχίζει η ανάγκη «να ακούγεται» η κοριτσίστικη φωνή της.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως τραπεζικός υπάλληλος και για 17 χρόνια έχτισε καριέρα, φτάνοντας αρκετά ψηλά στην ιεραρχία. Ωστόσο, κάπου καθ’οδόν, «άκουσε φωνές», πως άλλα πράγματα θέλει να κάνει. Έτσι αποχώρησε από τον τραπεζικό κλάδο, για να κυνηγήσει τα όνειρά της στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης.
Είναι επαγγελματίας Coach, πιστοποιημένη στο Evidence-based Personal & Organizational Coaching (AC & EMCC). Είναι επίσης πιστοποιημένη Mindfulness & Meditation Teacher, έχοντας την Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) στο επίκεντρο της Coaching προσέγγισής της.

Την ενδιαφέρει βαθιά η προσωπική εξέλιξη, γιατί πιστεύει ακράδαντα στη θεωρία της «της Υγιούς Μονάδας» και στην Νοοτροπία Ανάπτυξης.
Είναι υπέρμαχος της εξής ιδέας : Ενώ πολλοί από τους παγκόσμιους φυσικούς πόρους εξαντλούνται, ένας περιμένει να απασφαλιστεί: οι Γυναίκες.
Με τη συμμετοχή της στο A Woman Can Be, θέλει να συνεισφέρει στο σημαντικό αυτό έργο ενδυνάμωσης της γυναικείας παρουσίας, ώστε να θριαμβεύουν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Όταν δεν ασχολείται με την εργασία της, την οικογένεια, τους φίλους της ή το διάβασμα, μάλλον ακούει podcasts (έχει άλλωστε και δικό της, το “ the happiness cluster ” show ).

Μιλάει 4 ξένες γλώσσες, είναι μαμά, και αγαπά τους ανθρώπους, τη μουσική και τα μύρτιλλα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΩΤΟΥ

Περιβαλλοντολόγος & Sustainability Consultant

Η Αναστασία Ζώτου είναι ιδρύτρια της «ΖΟΤΕΝ-Περιβαλλοντικές Λύσεις», μιας εταιρείας βιώσιμης συμβουλευτικής που εδρεύει στην Αθήνα και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα επείγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα και για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν για τη επίλυσή τους σε ιδιωτικό, εταιρικό και δημόσιο επίπεδο.

Η Αναστασία έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά κατοικεί τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του SandSI, έχει λάβει πιστοποιήσεις ως LEED Green Associate και ως Sustainable Event Alliance Accredited Professional.

Έχει εισαγάγει πρωτοποριακά προγράμματα βιωσιμότητας σε αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα σε μια σειρά αγώνων σε όλη τη χώρα. Οι προσπάθειές της εστιάζονται τόσο στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση όσο και στη δράση μέσω της υλοποίησης αειφόρων πρακτικών και προγραμμάτων σχετικά με ζητήματα που αφορούν από την κλιματική αλλαγή ως τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας αλλά και η έμφαση που δίνεται στα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, που προκύπτουν από την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της φιλοσοφίας της.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, λάτρης της πεζοπορίας, ασχολείται με το τένις και το τρέξιμο και παραμένει αθεράπευτα αισιόδοξη. Ονειρεύεται μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων και την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Nat_profile

ΝΑΤΑΣΑ ΠΕΟΛΙΔΟΥ

Σχεδιάστρια και Συντονίστρια εμπειριών

Η Νατάσα είναι σχεδιάστρια και συντονίστρια εμπειριών, εκδηλώσεων, retreats και εργαστηρίων. Είναι επίσης ιδρύτρια του “Journeys by Nat”, ενός γραφείου ταξιδιωτικών εμπειριών & εργαστηρίων σε θέματα ευεξίας, ενδυνάμωσης και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας μεταξύ άλλων. Αντλώντας έμπνευση  από μύθους και ιστορίες από την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η μοναδική της αφήγηση λειτουργεί ως ένα αόρατο νήμα σύνδεσης και συντονισμού της δυναμικής της ομάδας.

Σε αυτά τα «ταξίδια», η έμφαση που δίνεται στο κομμάτι της διάδρασης και της εξερεύνησης της φύσης και του πολιτισμού είναι καταλυτική:  η φύση η ίδια λειτουργεί ως δάσκαλος που ξετυλίγει, πολλαπλασιάζει και εμβαθύνει την ένταση κάθε τέτοιας εμπειρίας.

Μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής πορείας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και σε κλάδους, όπως ο χώρος των πωλήσεων, της εκπαίδευσης και διαχείρισης ομάδων, του σχεδιασμού και υλοποίησης έργων, η Νατάσα έχει κατακτήσει μια ολιστική και ποικίλη αντίληψη των διαφόρων επιχειρηματικών περιβαλλοντων. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην επιχειρηματικότητα (Διοίκηση Επιχειρήσεων, MSc σε Διεθνή Οικονομικές Σχέσεις) και με πλούτο εμπειριών έχει ενστερνιστεί το επι-χειρείν (hands-on), αναλαμβάνοντας διάφορα έργα. Δραστηριοποιείται  επίσης στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας (ιδρυτικό μέλος της comfortbnb), όπου τα ταξίδια στη φύση, η εξερεύνηση  διαφορετικών περιβαλλόντων και η προσωπική ανάπτυξη αποτελούν την κινητήριο δύναμη.

Μητέρα 3 κοριτσιών, πολύγλωσση συντονίστρια ομάδων, και «κατ’ εξακολούθηση εξερευνήτρια» απολαμβάνει να φέρνει κοντά ανθρώπους και να δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες.

JP-280x280

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Human Resources Executive

Η ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ζανέτα για τους φίλους), από μικρή αγαπούσε τους ανθρώπους, τη μουσική και τα ταξίδια.

Γι’ αυτό πολύ νωρίς ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο των εταιρειών και ανέλαβε γρήγορα ανώτατες διευθυντικές θέσεις. Στην επαγγελματική της πορεία ως HR Director, στόχευε πάντα στην αξιοποίηση του συνόλου του δυναμικού και στην ανάδειξη των ικανοτήτων όλων, ανεξαρτήτως φύλου.

Η Ιωάννα πιστεύει στην ελεύθερη σκέψη, στην εξέλιξη, στην αλληλεγγύη και πως όταν θες πραγματικά κάτι, το διεκδικείς και το πετυχαίνεις. Με τη συμμετοχή της στο A Woman Can Be, θέλει να βοηθήσει γυναίκες να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Άλλωστε οι γυναίκες λόγω έμφυτης ευαισθησίας και πολλαπλών ικανοτήτων μπορούν να εμπνεύσουν τους γύρω τους και να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ιωάννα είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και από το 2008 έως το 2013 υπήρξε από τα πρώτα μέλη του Women In Business Committee (WIB) του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μια από τις παλαιότερες πρωτοβουλίες για την προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Όντας από μικρή ταξιδιάρικο πνεύμα και θέλοντας να ζήσει τη μαγεία της ανακάλυψης και να γνωρίσει νέους πολιτισμούς, γεύσεις και μυρωδιές έχει επισκεφτεί περισσότερες από 60 χώρες και κάθε χρόνο προσθέτει νέα pins στον μεγάλο παγκόσμιο χάρτη που έχει στο σπίτι της.
Αγαπά πολύ τη μουσική, παρακολουθεί συναυλίες και τραγουδάει με μια 5μελή ροκ μπάντα που ακόμα ψάχνει όνομα…