Τι κάνουμε για την Γυναικεία ενδυνάμωση

Με την οργάνωση, εκτέλεση και προβολή δυναμικών γυναικείων project, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην αλλαγή της αντίληψης για τα γυναικεία πρότυπα. Παράλληλα, οι ενέργειες μας συνεισφέρουν στην εκπαίδευση, την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλεπίδραση των γυναικών.

Εκπαίδευση

Πολλές φορές η διαδικασία της ενδυνάμωσης στοχεύει να καταστήσει ικανές τις γυναίκες να αναγνωρίσουν τις έμφυλες προσωπικές τους προκαταλήψεις και να επαναπροσδιορίσουν απόψεις, αντιλήψεις και στάσεις που συνδέονται με το φύλο και αφορούν στην προσωπική τους ζωή και τη δημόσια, επαγγελματική ή άλλη πρακτική. Η εκπαίδευση αυτή συντελείται με workshops που ποικίλλουν σε διάρκεια και αριθμό συμμετεχόντων. Κατά μέσο όρο ωστόσο, ο αριθμός συμμετεχόντων ανά γκρουπ είναι 15 άτομα και τα workshop μπορεί να διαρκέσουν από 2 έως 8 ώρες. H θεματολογία αφορά τους τομείς: Νέες Γυναίκες και Ηγεσία, Προσωπική Εικόνα και Αυτοπεποίθηση, Γυναίκες ενάντια στη Βία και αναμένεται να εμπλουτιστεί.

Ομιλίες

Οι ομιλίες με βάση τις εμπειρίες γυναικών που αψήφησαν τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, συντελούν στην γυναικεία ενδυνάμωση, αλλά κυρίως αποτελούν έμπνευση για όλους, να ακολουθήσουν τα προσωπικά τους όνειρα και να αναζητήσουν την ευτυχία. Η θεματολογία διαφέρει ανάλογα με τα ζητούμενα και το κοινό που θα παρακολουθήσει την κάθε εκδήλωση.
Σε ατομικό επίπεδο, οι ομιλίες μας προάγουν την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ενσυνειδητότητα. Αντίστοιχα, σε εταιρικό επίπεδο στις ομιλίες μας αναπτύσσουμε μεταξύ άλλων τις έννοιες και τα οφέλη της συμπερίληψης (inclusion) και της πολυμορφίας (diversity). Δημοφιλές ωστόσο θέμα για εταιρείες αλλά και για εργαζομένους, είναι τα tips αλλά και οι ρεαλιστικές προσεγγίσεις που αφορούν την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής (work life balance).

Διασύνδεση

Πιστεύουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν πολλά όταν συντονιστούν μεταξύ τους με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. Η δημιουργία δικτύων και συνεργασιών μπορούν να μας βοηθήσουν σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, γι αυτό τα project μας είναι ανοιχτά σε συμμετοχές, εθελοντική υποστήριξη ή άλλης μορφής συνεργασία. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις μας έχουν ως στόχο την ουσιαστική επαφή μεταξύ γυναικών και η θεματολογία τους θα καθορίζει τον αριθμό και τo προφίλ των συμμετεχόντων.

Women For Nature: The Antarctica Expedition

Υποστηρίξτε το έργο μας
Αν η γυναικεία ενδυνάμωση και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων σας, μπορείτε να ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο πλαίσιο της ΕΚΕ του οργανισμού σας.
Βοήθησε τον οργανισμό A Woman Can Be να συνεχίσει και να εξελίξει τις ενέργειές του!