Ενδυνάμωση Γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής
Ημερίδα: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Αγροδιατροφή
21 Νοεμβρίου 09:30 – 17:00

Σκοπός της ημερίδας είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει γυναίκες, επιχειρηματίες ή μη, να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Η εκδήλωση σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση για το 2023 του προγράμματος «Ενδυνάμωση Γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής –Empowering Women in Agrifood (EWA)», το οποίο υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις, project και ιδέες, που αναπτύχθηκαν από γυναίκες. Στόχος του είναι η ενδυνάμωση των γυναικών σε ένα τομέα που στερούνται ηγετικού ρόλου. Το πρόγραμμα οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ΕΙΤ Food, και στην Ελλάδα υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό AWomanCanBe.org.
Στο πλαίσιο του EWA2023, 10 συμμετέχουσες έλαβαν για 6 μήνες, συνεχή υποστήριξη για τις επιχειρήσεις ή/και την ανάπτυξη των ιδεών/project τους, μέσω online training και εξατομικευμένου mentoring, τους δόθηκε πρόσβαση σε επενδυτές, ειδικούς και επιχειρηματίες που θα τις βοηθήσουν να εξελίξουν τις ιδέες και τις επιχειρήσεις τους και το πιο σημαντικό τους δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα αξίας 10.000€ και 5.000€. Να σημειωθεί ότι το πρώτο και δεύτερο βραβείο θα δοθεί στις νικήτριες μετά από αξιολόγηση από κριτική επιτροπή και θα ανακοινωθεί την ημέρα της εκδήλωσης.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθούν δύο συζητήσεις πάνελ με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την ισότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και γενικότερα την καινοτομία και τις εξελίξεις στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
H εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Άτρακτο (Μαραθονομάχων 8, Αθήνα) και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω Live Streaming. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από κοντά, παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ.

ΑΤΡΑΚΤΟΣ
Ενδυνάμωση Γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής